Gedetineerde overlijdt tijdens vluchtpoging in ziekenhuis

Een 38-jarige man uit Bergambacht is afgelopen nacht overleden tijdens een vluchtpoging uit het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De gedetineerde uit de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn werd in de loop van de avond benauwd. Een opgeroepen arts besloot hem voor behandeling naar de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis in Leiderdorp te laten brengen. Onder begeleiding van drie medewerkers van het interne bijstandsteam (IBT) werd de gevangene overgebracht naar Leiderdorp. Nadat de man op de Spoed Eisende Hulp was behandeld, wilde het gevangenispersoneel hem weer terugbrengen naar de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De gevangene probeerde er toen vandoor te gaan.

Het gevangenispersoneel wist zijn vlucht te verhinderen, maar de man werd onwel en is uiteindelijk overleden. De politie Hollands-Midden stelt een onderzoek in naar de toedracht van het overlijden.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×