Leiden krijgt varend terras

De Stichting de Leidse Rederij brengt komend vaarseizoen een nieuw fenomeen op de Leidse singels en grachten: het Varend terras. De Leidse Rederij is eind februari gestart met de bouw van een nieuw schip voor haar vloot. Naar aanleiding van het eerdere succes met het partyschip de ‘Irma la Douche’ gaan de Leidse schippers nu starten met een varende terrasboot. Het varend terras wordt 12,5 meter lang en 3,2 meter breed. Het schip krijgt geen vaste banken, maar los terrasmeubilair voor 40 personen.

De gasten krijgen op het ‘Varend terras’ ook de beschikking over een dames- en een herentoilet. “De inrichting en faciliteiten lenen zich uitstekend voor borrels, diners en high tea. Door het grote oppervlak ontstaat er een ruim dek waardoor het schip ook goed bruikbaar is als dansvloer of andere leuke evenementen,” zo laat Daaf Sloos van de Leidse Rederij weten.

De redrij verwacht het ‘Varend terras’ te verhuren aan de Leidse horeca, evenementenbureaus, verenigingen en organisaties, bedrijven en particulieren. Naar verwachting zal de terrasboot begin juni de Leidse wateren varen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×