Eerste kievitsei in Oostvlietpolder gevonden

Afgelopen zondag om 12.00 uur is het eerste kievitsei van de weidevogelgroep Zoeterwoude gevonden. Kornelis Kalsbeek vond een eeneiig nestje op het perceel van biologisch boer Cees van Swieten in de Leidse Oostvlietpolder. Boer van Swieten draagt de weidevogels in de Oostvlietpolder al vele jaren een warm hart toe en houdt gedegen rekening met de leefomstandigheden van deze vogels. Zo wordt er afwisselend gemaaid, zodat er altijd voldoende ongemaaid gras overblijft voor de kievit, grutto en andere weidevogels om te broeden en om hun jongen groot te brengen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×