Geen huurmatiging meer bij Portaal

Huurders van woningcorporatie Portaal die recht hebben op huurtoeslag, krijgen deze niet langer verrekend via de huur. Portaal stopt per 1 juli met de zogenaamde huurmatiging. Vanaf dan is het de bedoeling dat de Belastingdienst de huurtoeslag rechtstreeks op de rekening van deze huurders stort. Deze maatregel maakt voor de huurders netto geen verschil, aldus de corporatie. De reden dat Portaal met de huurmatiging stopt, is dat de corporatie een duidelijk onderscheid wil maken tussen de eigen dienstverlening en die van de Belastingdienst.

Portaal wil niet langer bij huurders de verwachting wekken problemen met de belastingdienst op te kunnen lossen. Bovendien is een foutloze uitvoering van het matigen van de huur vrijwel onmogelijk. De betrokken bewoners onttvangen bericht over de nieuwe situatie.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×