De Amerikaanse Pilgrim Fathers bij Oud-Leiden

Op uitnodiging van de Vereniging Oud-Leiden zal Amerika-deskundige Joke Kardux in Museum de Lakenhal een lezing geven over het Leidse hoofdstuk van de geschiedenis van de Amerikaanse Pilgrims. Daarbij zal Kardux vooral de menselijke kant van het verhaal vertellen en toelichten tegen de achtergrond van internationale historische ontwikkelingen zoals de Reformatie, de Tachtigjarige Oorlog en de migratie naar de Nieuwe Wereld. Daarnaast spelen aspecten zoals de opkomst van de Leidse textielindustrie en de richtingenstrijd tussen twee beroemde Leidse theologen, Gomarus en Arminius, een belangrijke rol.

Dr. Kardux doceert Amerikaanse cultuurgeschiedenis en literatuur aan de Universiteit Leiden. Samen met Eduard van de Bilt schreef zij ‘Newcomers in an Old City: The American Pilgrims in Leiden 1609-1620’.

De lezing vindt plaats op dinsdag 24 maart, aanvang om 19.30 uur in de Lakenhal. Meer info: www.oudleiden.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×