Trots op Nederland rekent op 3 tot 7 zetels in Leiden

Trots op Nederland heeft plannen om een Leidse afdeling van de beweging op te richten. Dat schrijft het weblog Publiekrecht en Politiek. Trots op Leiden, oftewel TOL, maakt in een vertrouwelijk stuk dat een aanhanger in een trein liet liggen een analyse van de Leidse politiek: “De PvdA is regentesk en wordt uitgekotst, het CDA is onzichtbaar en onduidelijk, de VVD met handen en voeten aan het college gebonden, de SP beweegt zich met name in kringen van kunstenaars en krakers, D66 zit met een lijk van Pechtold en de Leefbaren zijn te gefragmenteerd om iets voor te stellen. GroenLinks wordt niet eens genoemd. Kortom: er is ruimte voor TOL. 3 tot 7 raadszetels behoren tot de mogelijkheden,” aldus de nota.

Trots op Nederland heeft ook al enkele potentiële raads- en zelfs Tweede Kamerleden in Leiden op het oog. Maar ‘omwille van de privacy hebben we geen namen in de nota opgenomen’.

Het webadres trotsopleiden.nl is overigens al sinds 2007 in handen van de Leidse VVD.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×