Ga angst en piekeren te lijf

Omdat ongeveer één op de vijf volwassen Nederlanders met angst of gepieker kampt, organiseert GGZ Leiden een aantal cursussen rond dit onderwerp. Met behulp van de zelfhulpcursus leren cursisten thuis stap voor stap beter om te gaan met hun angstklachten. Daarbij krijgen ze telefonische ondersteuning. Verder zijn er drie cursussen waarbij de deelnemers gezamenlijk hun problemen te lijf gaan. Er kan gekozen worden voor ‘Geen paniek!’ waarbij deelnemers leren van paniekaanvallen af te komen. De cursus ‘Met lef!’ is bedoeld voor mensen met sociale angsten. Wie last heeft van dwanggedachten of handelingen, of teveel piekert, kan tenslotte deelnemen aan ‘Aan de slag met angst’.

Via preventie@ggzleiden.nl is meer informatie verkrijgbaar. Ook op www.ggzleiden.nl/preventie is meer over het aanbod te lezen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×