Burgemeester Lenferink opent 'Colour Your Mind' festival

Vanmiddag geeft burgemeester Lenferink de aftrap voor het Leidse Colour Your Mind festival. Dit festival vindt plaats ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Rassendiscriminatie. Ook dit jaar zijn in de Leidse binnenstad weer diverse activiteiten georganiseerd. Het thema is dit jaar: ‘Humor in de multiculturele samenleving; Lache!’ Het middagprogramma begint om 13.00 uur met een interreligieus expressie-moment in de Hartebrugkerk, gevolgd door een debat over verschillende maatschappelijke onderwerpen. Een Brassband neemt iedereen vervolgens mee naar Diaconaal Centrum de Bakkerij, waar voor de kleintjes een kinderprogramma plaatsvindt en iedereen heerlijke hapjes uit verschillende windstreken kan proeven. Het complete programma staat op www.colouryourmind.nl en www.colouryourmind.hyves.nl.

De organisatie van het festival is in handen van de werkgroep Colour Your Mind, een samenwerkingsverband van vijf Leidse organisaties: Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden, Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, Rooms-Katholieke Diaconie, Protestantse Diaconie te Leiden, Raad van Kerken te Leiden en de Stichting Leiden, Stad van Vluchtelingen.

in 1966 stelde de Verenigde Naties vast dat 21 maart voortaan de internationale dag tegen racisme zou worden. Aanleiding hiertoe was de moord op 69 vreedzame anti-apartheids demonstranten door de politie op 21 maart 1960 in Sharpville, Zuid Afrika.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×