Centrummanagement bezorgd over aantal parkeerplekken

Het Centrummanagement is bezorgd over het aantal parkeerplekken dat in Leiden gerealiseerd zal worden. Deze zorgen zijn geuit in een brief aan het college, die ook ondertekend is door de directeur van de Kamer van Koophandel Leiden, Ben Schuttenbeld.In de brief roept Centrummanager Joost Bleijie het college op vaart te maken met initiatieven die het aantal parkeerplaatsen in Leiden doen toenemen. Met die initiatieven bedoelt hij onder meer de ontwikkeling van de Morspoortlocatie, en haalbaarheidsonderzoeken naar de mogelijkheden op de Lammermarkt en Garenmarkt. Ook stelt hij voor in contact te treden met particuliere partijen, over het inzetten van hun parkeergarages.

“Het is volgens mij niet de tijd om te verzanden in allerlei rekenmodelletjes en definitiekwesties, maar tijdom aan te pakken en parkeerplekken te realiseren. Wat ons betreft is het vijf voor twaalf,” aldus Bleijie.De centrummanager is net als Schuttenbeld van mening dat het gebrek aan parkeerplaatsen de sleutelstad de das om kan doen. Bleijie zegt: “Leiden is van oudsher een stad met een regionaleaantrekkingskracht voor o.a. winkelend publiek. Een dagje winkelen doe je immers in Leiden. Maar als je geen parkeerplek meer kan vinden terwijl je onderLeidsenhage en in stadshart Alphen aan de Rijn binnen no-time een plekje hebt, dan is de keuze snel gemaakt. Mensen kiezen dan simpelweg voor een anderestad om te gaan winkelen”.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×