Wethouder van Woensel gaf het startsein voor de werkzaamheden (Foto: Taco van der Eb).

Werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan gestart

VVD-wethouder Pieter van Woensel (RO, Binnenstad en Publiekszaken) heeft gisteren het startsein gegeven voor de werkzaamheden van de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan. De werkzaamheden duren in totaal zo’n vier jaar. “We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf vandaag zijn we echt aan de slag. Het resultaat van de herinrichting zal voor de bewoners van Leiden Noord, en ook voor de stad en regio, een grote verbetering betekenen. We moeten alleen wel echt even door de zure appel van de verkeershinder en overlast heen bijten,” aldus van Woensel. Die overlast was gisteren meteen al duidelijk merkbaar. Overal in het centrum stonden lange files, omdat mensen alternatieve routes kiezen.

De Willem de Zwijgerlaan blijft tijdens de werkzaamheden altijd toegankelijk voor verkeer. Weggebruikers dienen wel rekening te houden met vertragingen en overlast. De gemeente probeert de Willem de Zwijgerlaan te ontlasten door al op de snelweg (A4) omleidingsroutes aan te geven en in en rond de stad waarschuwingsborden te plaatsen.

Het werk wordt verdeeld in drie fasen. In de eerste fase (maart – december 2009) wordt de Gooimeerlaan verlegd en wordt het kruispunt IJsselmeerlaan/Sumatrastraat vernieuwd. Eind 2012 moeten alle werkzaamheden afgerond zijn.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×