Slotmanifestatie Respectestafette op Vlietlandcollege

Gisteren vond de slotmanifestatie van de Respectestafette op het Vlietlandcollege plaats. Burgemeester Lenferink was op de school aanwezig om prijzen uit te rijken.Ter gelegenheid van de estafette ging een aantal leerlingen via de e-mail een briefwisseling aan met mensen die de kans lopen gediscrimineerd te worden. Ze hadden een aantal weken mailcontact met onder meer gehandicapten, mensen met een andere herkomst, of andere religie. De schrijvers hadden elkaar nooit ontmoet en schreven elkaar over het onderwerp ‘respect hebben voor de ander’.Van het mailcontact maakten de leerlingen vervolgens een kort filmpje, waarin zij hun ervaringen verwerkten.

Tijdens de slotmanifestatie gisteren, reikte de burgemeester prijzen uit aan de inzenders van het beste brief- en filmfragment. Daarnaast kreeg de school een wisselbeker, om de succesvolle deelname aan de Respectestafette te onderstrepen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×