Van alles te doen in Hortus dit weekend

Tijdens het Museumweekend dat komende zaterdag en zondag plaatsvindt, heeft iedereen gratis toegang tot de Hortus. Bezoekers kunnen er genieten van de lentepracht. Ook kunnen ze een glimp opvangen van de Clusiustuin in aanbouw. Bovendien kunnen ze de nieuwste Kroonjuwelenwandeling lopen, die onder meer voert langs de Victoriaamazonica, de eeuwenoude Ginkgo biloba en de Japanse tuin.Op 4 april is het 400 jaar geleden dat de grondlegger van de Hortus, Carolus Clusius, stierf. Op zaterdag en zondag vertelt dr. Gerda van Uffelen tijdens de lezing ´Clusius, zijn leven en werk´ uitgebreid over zijn reizen, boeken en zijn betekenis voor de botanie in Leiden, Nederland en Europa. Op beide dagen start de lezing om 12.00 uur in de Oranjerie.

oud-hortulana Carla Teune geeft uitleg over voorjaarsbollen en staat stil bij de geschiedenis en verzorging van bloemen als tulpen, hyacinten en narcissen. Haar lezing vindt ook op beide dagen plaats en start om 15.00 uur in de Oranjerie.Wie iets mee naar huis wil nemen, kan in de museumwinkel terecht, die voorjaarsopruiming houdt.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×