CDA eist veilige route tussen school en gymzaal

Het CDA maakt zich zorgen over de scholieren die gevaarlijke routes moeten afleggen om naar de gymzaal te gaan. De partij eist dan ook dat de routes tussen de Leidse scholen en gymzalen veilig worden. Eén van die gevaarlijke routes is volgens raadslid Moniek van Sandick de weg die de leerlingen van de Roomburg- en Lorentzschool moeten afleggen om bij de Arcade te komen. Ze zegt: “Er is geen ouder in Roomburg te vinden die zijn jonge kind alleen de Kanaalweg laat oversteken en de gemeente laat er wel grote groepen kinderen dagelijks oversteken? Het is gewoon levensgevaarlijk.”Van Sandick vindt het verder onbegrijpelijk dat er in de wijk rond de Groenoordhallen een school wordt gepland, hoewel er geen gymzaal in de buurt is. “Een gymzaal hoort in de wijk. Kinderen moeten daar op een gegeven moment zelfstandig en veilig naar toe kunnen lopen.”

Het CDA wil dat het college oplossingen zoekt voor dit probleem. Van Sandick ziet al mogelijkheden, en zegt: “Gymzalen zijn prachtige ruimtes die  gecombineerd kunnen worden met sportverenigingen en buitenschoolse opvang, zoals de Arcade en gymnastiekvereniging Groen Wit dat nu al doen.”

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×