Discussieavond zorg & welzijn D66

D66 Leiden organiseert dit jaar maandelijks een open discussieavond. Deze avonden moeten helpen bij het opstellen van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De discussieavond van april vindt komende woensdag plaats en staat in het teken van zorg & welzijn. De aanwezigen gaan in discussie over twee onderwerpen, namelijk de WMO en het PGB, en de opvang van, en dienstverlening aan dak- en thuislozen.

De effectiviteit van het PGB staat momenteel ter discussie. Onder andere omdat een deel van de mensen met zo’n persoonsgebonden budget, dit laat beheren door een intermediair. D66 vraagt zich af of het PGD de zelfbeschikking nog wel verbetert. Vertegenwoordigers van een aantal patiĆ«ntenorganisaties zullen de partij inlichten. Ook oud-wethouder zorg en welzijn Hans Buijing draagt een steentje bij.Over de opvang van en dienstverlening aan dak- en thuislozen is de laatste jaren in Leiden het nodige te doen geweest. In het bijzijn van een manager van Stichting De Binnenvest en leden van de cliĆ«ntenraad, zal worden gesproken over het niveau van de dienstverlening en de eventuele verbeteringen.De avond vindt plaats in het Rijnlands Revalidatie Centrum aan Wassenaarseweg 501, en begint om 20.30 uur.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×