Werkzaamheden RGL moeten stoppen

De werkzaamheden aan het oostelijke traject van de RijnGouweLijn moeten stoppen. Dat vindt de statenfractie van de SP, nu ook Noordwijk aangegeven heeft de RGL niet meer te zien zitten. Noordwijk voelt volgens de SP niets voor de RGL, omdat het bestaande openbaar vervoer sneller is, en omdat de lijn tussen Noordwijk en Katwijk niet kostendekkend is.De partij vindt het niet verstandig door te gaan met de werkzaamhedenaan het oostelijke deel van de RGL, zolang er geen duidelijkheid over het westelijke deel is.

“We moeten niet nog meer geld steken in dit project zolang niet duidelijk is wat deToekomst is. Ook al omdat er nog geen enkele duidelijkheid is over de bijdrage van het Rijk voor de aanleg van het westelijke deel van de RGL” aldus SP-statenlid Harre van der Nat.De partij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld en wil weten of GedeputeerdeStaten doorzettingsmacht als middel inzetten om de gemeente Noordwijk te dwingen.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×