CDA wil meer parkeergarages

Het CDA heeft afgelopen dinsdag een motie ingediend. Hierin verzoekt de partij te onderzoeken of het haalbaar is meer parkeergarages in het centrum aan te leggen. Deze motie werd ingediend tijdens een debat van de Gemeenteraad over de overeenkomst tussen de gemeente en La Linea, met betrekking tot de koop van het parkeerterrein aan de Haagweg door Leiden. Met behulp van die overeenkomst kan het aantal parkeerplaatsen op het Haagwegterrein gehandhaafd worden.

In de motie wordt de gemeente opgeroepen te onderzoeken of er één of meerdere parkeergarages gevestigd kunnen worden op de Kaasmarkt, de Garenmarkt en/of de Lammermarkt. Wellicht dat we daarmee toch in de buurt van de 1000 parkeerplaatsen uit het coalitieakkoord komen, want met het handhaven van het aantal plaatsen op het Haagwegterrein en met de 500 nieuwe plaatsen in de Morspoortgarage zijn we er nog niet,“ aldus Arjen Bonestroo.

 

De motie werd mede namens de VVD, PvdA en GroenLinks ingediend en haalde een ruime meerderheid. Wethouder John Steegh heeft er volgens het CDA van harte mee ingestemd.

Leiden Morspoortgarage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×