Weer Legionella in flats Merenwijk

Tijdens een veiligheidscontrole op het leidingwater in de flats aan de Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen is opnieuw een verhoogde concentratie van de legionellabacterie geconstateerd. Woningbouwvereniging De Sleutels van Zijl en Vliet heeft meteen preventieve maatregelen genomen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Het leidingwater van alle hoogbouw- en portiekwoningen van de DSVZEV worden jaarlijks op Legionella gecontroleerd. In de Molens is dat elke drie maanden, nadat daar vorig jaar ook al een verhoogde concentratie van de bacterie werd gemeten. De bewoners hebben vandaag speciale douchekoppen gekregen die niet vernevelen. Besmetting met de Legionellabacterie vindt plaats door het inademen van nevel en niet door het drinken van water.

“In alle drie de Molens is de waterleiding gecontroleerd op zogenaamde dode punten”, vertelt Marianne den Hartog, manager Wonen bij de Sleutels van Zijl en Vliet. De Legionellabacterie ontstaat vaak op punten waar het leidingwater niet of onvoldoende doorstroomt. “Afgelopen maanden hebben wij het leidingstelsel verbeterd. Zo zijn er keerkleppen geplaatst en is de zogenaamde hydrofoorinstallatie aangepast.”

De Sleutels van Zijl en Vliet heeft TNO opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de oorzaak van de verhoogde concentratie Legionella in de complexen. “Volgende week verwachten wij hiervan de uitslag en zullen we vervolgmaatregelen vaststellen”, aldus Marianne den Hartog.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×