Maatschappelijke participatie in Zuid-Holland beloond

De provincie heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen. Deze Zuid-Hollandprijs zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt aan drie initiatieven die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Ieder jaar wordt daarbij een ander thema gekozen. Het thema van 2009 is verbetering van de woon- en leefomgeving. Er zijn drie doelgroepen die ideeën kunnen inzenden, namelijk: Professionals of teams van professionals zoals architecten, stedenbouwkundigen, planologen of bestuurskundigen; vrijwilligers en bewoners; en studenten of studententeams. De winnende professionals slepen 50.000 euro in de wacht voor hun project. De winnende vrijwilligers en bewoners kunnen 15.000 euro winnen en de studenten 10.000 euro.

Inzendingen kunnen innovatieve ideeën, ontwerpen, plannen en projecten zijn, die inspelen op ruimtelijke trends en hun gevolgen voor hetlandelijke gebied.Een jury die onder andere bestaat uit de voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu Sybilla Dekker, de directeur van de Milieufederatie Zuid-Holland Ellen Verkoelen en de voormalig president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen Aad Veenman, bepaalt de winnende initiatieven. Op donderdag 15 oktober maakt Commissaris van de Koningin Jan Franssen, tijdens een symposium in het provinciehuis de winnaars bekend.Initiatieven kunnen tot 1 juni worden aangemeld. Op www.zuid-holland.nl/zuidhollandprijs is meer informatie te vinden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×