Staatssecretaris bezoekt ROC

staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt, is komende maandag op nieuw te gast in Leiden. Ze brengt dit keer een bezoek aan het ROC, om de kick-off van het pilotproject Regioagenda Onderwijs-Arbeidsmarkt (PROA) bij te wonen. Met het project PROA worden de mogelijkheden onderzocht om de aansluiting tussen de vraag naar gekwalificeerde arbeid en het aanbod aan middelbare beroepsopleidingen te verbeteren. De staatssecretaris wil daarbij nagaan op welke manier het ministerie een bijdrage kan leveren.Maandag brengt ze een bezoek aan gebouw Nieuwe Energie, waar ze uitleg krijgt over de manier waarop de leerlingen van het ROC aansluiting tussen hun opleiding en de arbeidsmarkt vinden. In Nieuwe Energie leren de leerlingen het geleerde in de praktijk te brengen. Maandagmiddag verzorgen de overheid, ondernemers en het onderwijs een aantal presentaties.

In maart bezocht de staatssecretaris het Da Vinci College, waar ze de conferentie ‘talenten inspireren’ opende.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×