Leiden krijgt blauwe zones

Als het aan het college ligt, krijgt Leiden een aantal blauwe zones. Dat voorstel legt het college aan de gemeenteraad voor, naar aanleiding van klachten van wijkverenigingen en bewoners. Zij klagen, over de vele langparkeerders die hun auto op een gratis parkeerplaats in een woonwijk stallen. Het college verwacht dat dit niet meer gebeurt, wanneer de blauwe zones worden ingevoerd. Wie zijn auto in zo´n zone plaatst, mag het voertuig daar slechts een beperkte tijd laten staan. Burgemeester en wethouders willen de zones realiseren op de Lammenschansweg en omgeving, de Bockhorst plus het gebied rond Muiderkring, Jan Luijkenlaanen Cruquiuslaan, het Houtkwartier, en het gebied tussen Haarlemmerweg en Marnixstraat. Ze stellen voor de proef met deze zones gedurende twee jaar te houden en ermee te beginnen, zodra er een bovengrondse garage gebouwd is op het Morspoortterrein. Het college wil volgend jaar met de bouw van die garage, die 450 plaatsenmoet tellen, starten.

Verder willen burgemeester en wethouders dat het parkeerterrein achter het belastingkantoor openbaar wordt, en dat het parkeerterrein aan de Haagweg blijft bestaan. Daarnaast willen ze met de eigenaren van particuliere garages afspraken maken over het openbaar gebruik daarvan op bijvoorbeeld zaterdagmiddag. Tenslotte is het college van mening dat de Rijnlandroute moet worden aangesloten op de Voorschoterweg en de Plesmanlaan. Eind volgende maand buigt de gemeenteraad zich over bovenstaande voorstellen. Voorafgaand daaraan kunnen insprekers terecht op een hoorzitting.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×