Ontwikkelingskader park Matilo vastgesteld

Het college van B&W heeft het Ontwikkelingskader voor het Archeologisch park Matilo vastgesteld, dat een plangebied omvat van ongeveer 20.000m2. Het accent zal liggen op het zichtbaar maken van het Romeinse fort, het Castellum Matilo. Het plangebied ligt tegen de nieuwbouw van Roomburg aan en de bewoners hebben meegewerkt aan het ontwerp dat de bijzondere Romeinse geschiedenis van Matilo vertelt. De werkzaamheden voor de eerste fase zullen feestelijk van start gaan en nog voor de zomervakantie beginnen. Er worden bomen geplant en in het park zal er voor alle leeftijdscategorie├źn iets te doen zijn, zoals een boomgaard, een tijdspad, een activiteitenloods voor de buurt, speelplekken voor de kleintjes en een ontmoetingsplek voor de oudere jeugd. De plannen worden komend jaar verder uitgewerkt.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×