Het Amsterdam Baroque Orchestra, foto: Marco Borggreve.

Zingen onder leiding van dirigent Ton Koopman

Ton Koopman is hoogleraar aan de Faculteit der Kunsten van de universiteit Leiden, waar hij oude muziek doceert en heeft een bijzondere band met de Sleutelstad. Op 4 mei kan het publiek meezingen in de Hooglandse kerk onder zijn bezielende leiding als dirigent. De avond is georganiseerd door het Stedelijk Concertgebouw Leiden en vindt plaats in de Hooglandse Kerk, omdat de Stadsgehoorzaal nog steeds niet geopend is. Op het programma staat Joseph Haydns ‘Zeven laatste woorden’ uit 1786, zeven meditaties op de laatste woorden van Jezus, dat wordt uitgevoerd door het Amsterdam Baroque Orchestra. Haydens broer, Michael maakt van de woorden korte, eenvoudige koorcomposities, die door het publiek tussen de delen door werden meegezongen. Koopman blaast op deze avond een eeuwenoude traditie na ruim tweehonderd jaar nieuw leven in.

Het publiek kan deze stukken onder zijn leiding opnieuw uitvoeren. De bladmuziek wordt uitgedeeld en is ook te downloaden van de website van het Stedelijk Concertgebouw. Men kan ook repeteren op de avond zelf tussen 19.00 en 19.45 uur.

Maartje van Weegen treedt op als spreker en draagt tussen de verschillende delen teksten voor.

Het concert vindt plaats op maandag 4 mei, aanvang 21.00 uur. Meer info en bestellen van kaarten: www.stedelijkconcertgebouwleiden.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×