Geen waterwinning en natuurontwikkeling op Valkenburg

Voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg zal niet worden ingezet voor waterwinning en natuurontwikkeling. Afgelopen woensdag heeft de Raad van State bepaald dat alle barakken die er staan de status van gemeentelijk monument houden. Duinwaterbedrijf Zuid-Holland, dat eigenaar van de barakken is, ging eerder tegen deze uitspraak in beroep en is teleurgesteld over de woensdag genomen beslissing. Het bedrijf wilde een deel van het gebied inzetten voor waterwinning en natuurontwikkeling, maar nu de gemeente Katwijk alle barakken als monunent heeft aangewezen, kan er vrijwel niets met de locatie gebeuren. Het Duinwaterbedrijf heeft dan ook besloten alles te laten zoals het is. Vanwege de wettelijke eisen voor grondwaterbescherming en de hoge kosten voor het geschikt maken van de barakken voor andere functies, is er aldus het bedrijf geen zicht op een herbestemming. Het bedrijf wacht nu de plannen van de gemeente Katwijk af.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×