SP helpt wethouder met zoeken naar geld voor kunstgras

De SP wil wethouder John Steegh graag helpen bij het zoeken naar geld voor het opknappen van een speelveldje. De partij vroeg ruim een jaar geleden al aandacht voor het gemeentelijke speelveldje naast basisschool de Dukdalf in de Merenwijk, dat niet goed bespeelbaar is, volgens de partij. Naar aanleiding van de vragen die de partij destijds stelde, zijn er wel twee voetbaldoelen geplaatst. “Maar wat heb je daaraan als het veld zelf niet te bespelen valt?” aldus raadslid Eva de Bakker. Volgens haar is het veld vaak zo modderig dat de jeugd uitwijkt naar één van de nabijgelegen schoolpleinen, wat dikwijls tot schade aan de gebouwen zou leiden. Ze pleit namens haar partij dan ook voor kunstgras.

Wethouder Steegh kan zich daarin vinden en zegt: “Ik wil wel kunstgras aanleggen, maar de budgetten staan onder druk. Ik ga voor volgend jaar proberen om geld te vinden. Maar dat mag u niet opvatten als een toezegging.” De SP is van mening dat uit het vele geld van de gemeente wel één kunstgrasveldje betaald kan worden en wil de wethouder graag helpen zoeken naar een budget. “Uit de andere portefeuille van wethouder Steegh (RGL, e.d.) valt vast wel wat te halen,.” aldus De Bakker.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×