De Hooglandse Kerkgracht in het groen.

Jongeren Da Vinci College dromen Leiden groen

In het kader van ‘iDOE’, een maatschappelijke stage, hebben jongeren van het Leidse Da Vinci College hun groene dromen uitgewerkt in de stadsfoto’s, die zij de afgelopen dagen hebben gemaakt. Het resultaat was vanmiddag te zien in galerie ‘Le Petit Port’ in de Herenstraat. Doel van het fotoproject is, het in kaart brengen van (kale) plekken in de stad, waar stadsbewoners voor het actieplan ‘Biodiversiteit Leiden en omstreken’, duurzame ideeën hebben bedacht. De jongeren, in de leeftijd van 13 tot 14 jaar, hebben de foto’s bewerkt tot artistieke impressies van een groener Leiden.

Het project is als pilot ‘Maatschappelijke stage’ ontwikkeld door het steunpunt vrijwillige inzet iDOE, stichting Libertas Leiden en uitgevoerd in samenwerking met het Da Vinci college, iDOE, stichting Ideewinkel, gemeente Leiden, Atelj de Kim/Janine Vermeulen en Elsbeth Klink. Meer info maatschappelijke stage: www.i-doe.nl.

Vanaf 27 april tot en met 1 mei zijn de foto’s te bewonderen in RAP Architectuurcentrum Meer info: www.rapsite.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×