Judith van der Hoeven winnaar Junior Sommelier Award

Ook dit jaar heeft een leerling van het ROC Leiden de Junior Sommelier Award gewonnen. Afgelopen maandag won de 23-jarige Leidse Judith van der Hoeven deze prestigieuze prijs. Omdat de prestatie van de Leidse wijnkenner zo verbluffend was, besloot de jury dit keer geen tweede en derde prijs uit te rijken. De punten die Van der Hoeven behaalde, lagen ver boven de scores van de nummers twee en drie. De finale vond plaats in het Amsterdamse Holiday Inn Hotel. Daar moest Van der Hoeven samen met een aantal medestudenten van de opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw van negen andere ROC/vestigingen, aan de deskundige jury laten zien wat ze in haar mars had qua kennis over Duitse wijnen. Dit gebeurde aan de hand van een theoretisch gedeelte, een proefgedeelte en een mondelinge test.

Ze moest onder andere aangeven welke wijnen ze bij bepaalde gerechten zou adviseren. De Leidse won niet alleen de titel beste Junior Sommelier voor Duitse Wijn, maar ook een wijnklimaatkast ter waarde van 4800 euro, gevuld met Duitse wijnen.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×