Danseres van de Javaanse dansgroep 'Kuwung-kuwung', foto: Volkenkunde.

Museum Volkenkunde zet moeders in het zonnetje

Op Moederdag, zondag 10 mei, mogen alle moeders, vergezeld door de kinderen, gratis naar Museum Volkenkunde. Speciaal voor deze dag is er een prachtig optreden van de Javaanse dansgroep ‘Kuwung-kuwung’ met de voorstelling ‘Hemelse Nimfen en Aardse Prinsessen’. Een van de dansen is een klassieke ‘srimpi-dans’, uitgevoerd in authentieke hofkostuums. Voorafgaand aan elke dans wordt een korte toelichting gegeven. Vaders, die hier geen zin in hebben kunnen meedoen met de gratis rondleiding ‘Topstukken van Volkenkunde’. Voor de kinderen is er een leuke workshop, waarbij ze zelf Mexicaanse muziekinstrumenten kunnen bespelen.

Elke woensdag is de entree tot de vaste tentoonstelling en galerijtentoonstellingen gratis. In de meivakantie zijn er bovendien allerlei leuke en interessante activiteiten voor kinderen. Meer info: www.volkenkunde.nl.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×