Provincie aan de slag met doorstroommaatregelen Lammenschans

De provincie wil zo snel mogelijk aan de slag met enkele maatregelen die de doorstroom op het Lammenschansplein enigszins kunnen verbeteren. Deze maatregelen zijn het tegengaan van sluipverkeer via de Corbuloweg, het veranderen van de instellingen van de verkeerslichten en het maken van twee opstelstroken voorlinksaf op de Lammenschansweg en Kanaalweg. Naar aanleiding van de afstudeeropdracht van Marco Elstgeest, student aan de Hogeschool InHolland, heeft een expertteam deze maatregelen onderzocht. De experts concluderen dat ze inderdaad bij kunnen dragen aan een iets betere doorstroming.

Wel kleven er enkele risico’s aan de maatregelen, met name wat betreft de A4. Ook de uitgebreide spitsuursluiting van een aantal bruggen voor recreatievaart, moet de overlast beperken.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×