Gisteravond vond het Leids Glibberbal plaats in zo'n 25 kroegen in de Sleutelstad. Rond het speciaal aangelegd waterpodium in de Oude Rijn was het een drukte van belang met optredens van de Tranentrekkers en Alderliefste. Alle stijlen van muziek waren er te vinden van blues tot rock, van jazz tot Nederlandstalig. Bands en dj's gingen, net als het in grote getalen aanwezige publiek, uit hun dak. In Grand Café de Nachtwacht aan de Nieuwe Beestenmarkt, herleefde het oude 'Aggie' met The Black Albino's. De Albino's waren iets witter geworden, maar hun muziek was nog even swingend als 40 jaar geleden, toen zij nog regelmatig in het 'Aggie' optraden. Het publiek moest even wennen aan de nieuwe entourage, maar al snel gingen de voetjes van de vloer.

De iets wittere Black Albino's, foto's: Marjo Heemskerk.

Leids Glibberbal swingt de pan uit

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×