Zonnige Koninginnedag overschaduwd door aanslag

Het begon allemaal zo goed vandaag: een heerlijk zonnetje en een stad vol feestvierende mensen. Overal in de Sleutelstad wapperen vrolijke vlaggen, zijn de terrassen afgeladen en verkopen mensen en kinderen hun spulletjes op een bonte vrijmarkt, die zich door de binnenstad slingert. Burgemeester Lenferink bracht persoonlijk een bezoek aan de vele kramen en kleedjes en vroeg de jonge verkopers naar prijzen en ‘verkoopresultaten’. Later, aan het begin van de middag, drong langzaam maar zeker het vervelende nieuws door van de gebeurtenis in Apeldoorn, die rond 11.45 uur plaatsvond. Een zwarte auto reed in op het publiek, waarbij zo’n 13 mensen gewond zijn geraakt en volgens de NOS, vier mensen zijn omgekomen. Hoogst waarschijnlijk was het de bedoeling, om een aanslag op de Koningin te plegen. De feestelijkheden zijn daar, maar ook in andere steden in Nederland, afgelast. In de Sleutelstad gaan de feestelijkheden nog even door, maar de zonnige Koninginnedag is toch overschaduwd door deze aanslag.

Burgemeester Lenferink op de vrijmarkt aan de Hooglandse kerkgracht, foto’s: Jacqueline Borg.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×