'Oranda – e': met Hollandse ogen

Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling ‘Oranda-e’ (met Hollandse ogen, vert.) in de galerie van Kunstcentrum Haagweg 4, is deze verlengd tot en met eind mei. 30 kunstenaars maakten een kamerscherm met daarop hun eigen antwoord op de vraag: “Stelt mijn werk de ruimte voor of neemt mijn werk ruimte in?” Uitgangspunt hiervoor is het verschil in benadering van ruimte door Japanse en Nederlandse kunstenaars. In de westerse traditie was een schilderij, sinds de renaissance, een soort venster op de wereld. In de Japanse kunst is een schilderij een plat wit vlak en als zodanig een lege ruimte. Het werk werd opgebouwd uit kleurige vlakken en expressieve lijnen. Vanaf het moment dat Japanse en Westerse kunstenaars met elkaar in aanraking kwamen, zijn ze gefascineerd door dit verschil in visie. Het resultaat, dat de 30 kunstenaars laten zien, is een zeer afwisselende kijk op de ruimte.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×