Studenten beroofd van laptops en luchtbuks

In de afgelopen maand is een flink aantal studenten beroofd van een laptop. In totaal probeerden dieven elf keer een studentenwoning binnen te dringen. Niet alle pogingen slaagden.Een bewoonster van de Hugo de grootstraat die met haar vriendin naar een feestje ging, had ’s Avonds de deur van haar kamer niet afgesloten. Dieven waren het pand via een raam op de eerste verdieping binnengekomen en stalen uit de kamer een laptop, sieraden en de tas van de vriendin van de studente, waarin sleutels en een telefoon zaten. Een andere bewoner van diezelfde straat had iets meer geluk. Inbrekers gooiden met een baksteen een raam van zijn kamer in, maar konden de laptop, die uit voorzorg was verstopt, niet vinden. Wel stalen ze een onbruikbare luchtbuks. Een openstaand raam van een studentenkamer aan de Jan van Goyenkade, kostte vier studenten hun laptop. Inbrekers klommen door dat raam naar binnen, braken het slot van de deur open en namen uit vier studentenkamers laptops, geld en een navigatiesysteem weg.

Bewoners van een huis aan de Doelengracht zagen twee mannen over het dakterras lopen en belden de politie. Later bleek dat de dieven al binnen geweest waren en twee laptops hadden gestolen.Een bewoonster van de Gerrit Doustraat schrok wakker toen er aan haar raam gemorreld werd. Ze zag een man weghollen, die geprobeerd had het raam open te maken.Een bewoonster van de Haarlemmerstraat was op haar laptop hard aan het werk. Ze besloot even iets te gaan drinken met haar medebewoners en liet haar computer achter een gesloten raam staan. Toen de studente terugkwam, was het raam ingeslagen en de laptop verdwenen.Een bewoonster van de Nieuwe Rijn ging erg kordaat te werk. Toen zij ’s avonds na het tandenpoetsen haar kamer binnenliep, zag zij daar een man staan met haar laptop in zijn handen. Ze pakte haar eigendom terug, waarna de inbreker vluchtte.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×