Augustinus haalt geld op voor Rode Kruis tijdens verjaardag

Nog tot en met 9 mei staat de Leidse Vereniging Voor Studenten Augustinus in het teken van de honderdzestiende diesviering. Op 3 mei 1893 richtte P.J.M. Aalberse samen met enkele anderen de Rooms-Katholieke Studentenveereniging te Leiden op. 116 jaar later is deze Vereniging uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Leiden en viert zij haar verjaardag met grootste activiteiten. Tijdens twee van die activiteiten zal er aandacht worden besteed aan het goede doel.

Zo werd er woensdag tijdens de Raprace geprobeerd om een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor het Rode Kruis. Ook tijdens de Autorallye, aanstaande vrijdag, zal daarvoor geld worden ingezameld. Met dit geld wil het Rode Kruis een centrum opzetten voor getraumatiseerde en gehandicapte kinderen in de Gazastrook. De gehele actie zal worden gecoördineerd door de Goede Doelen Commissie. Deze commissie zet zich gedurende het hele jaar in om diverse fondsen te werven voor goede doelen en deze op een ludieke wijze onder de aandacht van de leden brengen. Ook organiseert zij jaarlijks het Valentijnsdiner voor de Leidse dak- en thuislozen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×