Marathonlopers strijden voor voor holebi/transgender-rechten

Het COC Leiden en Amnesty Leiden vragen tijdens de Leiden Marathon op zondag 17 mei aandacht voor IDAHO, de Internationale Dag tegen Homo / Transgenderfobie. Iedereen die lesbo, homo, bi of transsexueel is wordt opgeroepen om mee te lopen tijdens ‘FINISH Homophobia Now!’ Sinds 2005 is 17 mei de Internationale Dag tegen Homofobie, ook wel bekend als IDAHO (een afkorting van de Engelse benaming International Day Against Homophobia). Dit jaar staat IDAHO nadrukkelijk in het teken van de strijd tegen transgenderfobie. Op 17 mei vragen holebi / transgenderorganisaties in veel landen aandacht voor het feit dat er nog steeds te veel homovijandigheid en transgenderfobie is in de wereld. In tachtig landen is homoseksualiteit nog steeds wettelijk verboden, soms zelfs op straffe van de dood. Transgenders leven wereldwijd vaak in de marge van de samenleving, worden bespot, bedreigd en zelfs vermoord. Sociale uitsluiting, discriminatie en geweld tegen holebi’s en transgenders zijn in veel landen nog aan de orde van de dag. Ook minder ver van je bed, in Nederland en elders in Europa.

Leidse Marathon en FINISH Homophobia Now!
Op 17 mei wordt dit jaar ook de Leiden Marathon georganiseerd. COC Leiden en Amnesty International Leiden willen alle sportievelingen uit het land daarom oproepen die dag mee te lopen en kenbaar te maken dat zij zich verzetten tegen homo/transgenderfobie in de wereld. Er zijn opvallende T-shirts voor de deelnemers beschikbaar, zodat de lopers de boodschap kunnen uitdragen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via idaho@cocleiden.nl of gewoon via www.marathon.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws marathon2009


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×