Aannemer Stadsgehoorzaal failliet

Bouwbedrijf Hillen & Roosen vraagt haar faillissement aan, dat meldt RTL Z. Het aannemersbedrijf verkeert al langer in zwaar weer en ging begin dit jaar ook al bijna failliet. In maart vond er een spoeddebat plaats in de Leidse gemeenteraad, toen bleek dat PvdA-wethouder Marc Witteman had verzuimd de gebruikelijke bankgaranties op te nemen in de overeenkomst met betrekking tot de grootschalige verbouwing van de Stadsgehoorzaal die door Hillen & Roosen wordt uitgevoerd. Daardoor loopt de gemeente Leiden zelf een financieel risico in het geval er iets mis zou gaan. Dat doemscenario wordt nu dus werkelijkheid. Witteman overleefde in maart dit jaar een motie van wantrouwen van de oppositie. D66-fractievooorzitter Paul van Meenen reageert nu niet anders dan in maart: “Witteman heeft de risico’s niet goed ingeschat. Dat vonden we toen al en helaas blijkt nu ons gelijk. Het is een drama.” Hoe groot de financiële strop voor de gemeente is, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat een fors deel van de aanneemsom nu dubbel betaald zal moeten worden. De gemeente had Hillen & Roosen al voor vrijwel de hele klus betaald. De onderaannemers die het nu moeten afmaken, zullen hun rekeningen nu ook naar de gemeente sturen.

De gemeente wilde nog niet reageren en komt later vandaag met een verklaring.

Advertentie

Leiden Nieuws hillenroosen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×