Leerlingen Da Vinci organiseren kunstveiling

Op woensdag 27 mei organiseren leerlingen van het Da Vinci College een kunstveiling in de Burgerzaal van het Stadhuis in Leiden. Tijdens de veiling worden er schilderijen aangeboden en ook worden er enkele Chinese modestukken onder de hamer gebracht. Deze kleding en accessoires worden getoond tijdens een modeshow voorafgaand aan de veiling. De kunstveiling vindt plaats in het kader van het project Artistic Encounters op het Da Vinci College. De gemeente, die dit project al eerder steunde, heeft speciaal voor de veiling de Burgerzaal beschikbaar gesteld. Alle werken komen vanaf 16.30 uur onder de ervaren hamer van Pieter-Berrit Binkhorst, veilingmeester van “Onder de Boompjes”, waar Jan-Jaap de Haan, wethouder van cultuur, de aftrap voor de veiling verricht.

De minionderneming “kunstveiling” is de afgelopen maanden druk in de weer geweest met het zelf vervaardigen van kunst. Daarbij werden ze geholpen door ouders en familieleden. Hiervoor hebben de leerling-ondernemers eerst een aantal workshops georganiseerd waarin men reproducties konden maken. “De kunstwerken zijn erg gevarieerd, van Rembrandt tot Picasso en nog veel meer. Ook bestaan ze vaak niet uit één doek maar soms wel uit vier of zes panelen,” aldus de enthousiaste initiatiefnemers. Ook heeft het bedrijfje bij diverse “vrienden van Artistic Encounters” kunst van zolder gehaald.

Tijdens de kunstveiling van Artistic Encounters wordt ook een verjaardagskalender te koop aangeboden, geïllustreerd met kunst van de leerlingen die dat maakten in het kader van “het reproductiemuseum”. Een voorproefje van de schilderijen is al te zien op //kunstveiling.inline-info.net.

Ruim een half jaar zijn 25 leerlingen van het Leidse Da Vinci College onder leiding van een aantal docenten bezig geweest om geld in te zamelen voor hun grote wens: een artistieke stage samen met enkele Chinese scholen in Beijing. De groep heeft zich voorgenomen een groot deel van het benodigde geld zelf te verdienen. Daarvoor zijn ongeveer 10 minibedrijfjes opgericht die samen Onderneming Artistic Encounters vormen. Artistic Encounters ondersteunt daarbij ook Rural China Education Foundation, zij ondersteunen aanvullend onderwijs voor plattelandsleerlingen in China. Meer informatie op www.expeditiedavinci.nl.

“We hopen dan ook op een grote opbrengst voor het waarmaken van deze fantastische stage naar China,” verzuchten leerling projectleiders Sam, Djoeke en Fira.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×