Leids Film Festival organiseert Franse Zomer

Op 11, 12 en 13 juni organiseert het Leids Film Festival een LFF Summer Special met drie gratis toegankelijke openluchtvoorstellingen. Op het Pieterskerkhof zal elke avond na zonsondergang een Franse zomerfilm worden vertoond. De films die vertoond worden zijn La Piscine, de tijdloze klassieker uit 1969 met Alain Delon en Romy Schneider, L’Heur d’été, met onder andere Juliette Binoche en Le premier jour du reste de ta vie. Om het Franse zomergevoel naar Leiden te halen heeft het Leids Film Festival er voor gekozen de Summer Special een Frans tintje mee te geven. Het filmfestival wil filmliefhebbers graag het mooiste bieden wat er op filmgebied bestaat en heeft daarom een speciale selectie van zowel oude als nieuwe Franse films gemaakt. Op het Pieterskerkhof worden deze films elke avond vanaf 22.00 uur vertoond. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

Door het jaar heen presenteert het Leids Film Festival in samenwerking met diverse Leidse evenementen een aantal filmvertoningen op bijzondere locaties. Naast LFF Regular, de maandelijkse festivalvertoning in het Kijkhuis (iedere laatste zondag van de maand), is ook de LFF Summer Special een spin-off van het Leids Film Festival, waarvan de vierde editie zal plaatsvinden van 27 oktober tot 1 november 2009.

La Piscine – 11 juni –
Jacques Deray (Frankrijk, 1968, met o.a.: Romy Schneider, Alain Delon, Jane Birkin)
In La piscine treffen vier personages elkaar rond een zwembad bij een luxe villa in Saint-Tropez. Geliefden Marianne (Romy Schneider) en Jean-Paul (Alain Delon) krijgen bezoek van Mariannes ex-minnaar en diens aantrekkelijke dochter Penelope (Jane Birkin). Als Jean-Paul zijn begerig oog op Penelope laat vallen, gaat alles mis. Na hun breuk in 1963 was dit de eerste keer dat Delon en Schneider weer samenspeelden in een film.

L’Heur d’été – 12 juni –
Olivier Assayas (Frankrijk, 2008, met o.a.:  Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier)
De verschillende levensstijlen van de twee broers en zus Frédéric, Jérémie en Adrienne, komen onverwachts samen wanneer hun moeder overlijdt. Het huis dat zij achterlaat is bepalend voor hun levens geweest. Tijdens het bespreken en verdelen van de erfenis, bestaande uit het huis en een unieke kunstcollectie, worden de herinneringen opgehaald.

Le Premier Jour du Reste de ta Vie – 13 juni –
Remy Bezançon (Frankrijk, 2008, met o.a.:  Jacques Gamblin, Zabou Breitman, Déborah François, Marc-André Grondin, Pio Marmaï)
Le premier jour du reste de ta vie gaat over vijf beslissende dagen uit het leven van een gezin van vijf personen; vijf dagen die belangrijker zijn dan alle andere en waarbij de volgende dag niets meer hetzelfde zal zijn. Uit 22 jaar familiegeschiedenis wordt steeds één cruciale dag uit het leven van een gezinslid getoond. Kenmerkende modeverschijnselen als keiharde grungemuziek en luchtgitaarwedstrijden vormen de achtergrond van dit alledaagse maar ook unieke verhaal.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×