'Thuis in Leiden!', intrigerende foto's van Wim Lamboo

In Museum Volkenkunde zijn vanaf 31 mei de intrigerende foto’s te zien van de Leidse fotograaf/ kunstenaar Wim Lamboo. Asielzoekers uit de hele wereld, die in Leiden verblijven, zijn door Lamboo geportretteerd in hun eigen, Leidse omgeving, in combinatie met hun lievelingsattributen. Soms is dat één van de weinige dingen, die ze op hun vlucht mee konden nemen, maar soms zijn het ook voorwerpen uit de Nederlandse, of zelfs specifiek, Leidse cultuur, die inmiddels ‘geadopteerd’ zijn. Museum Volkenkunde vraagt met de tentoonstelling aandacht voor deze medeburgers in de ‘Stad van Vluchtelingen’. Het museum houdt zich bezig met culturele diversiteiten in heden, verleden en toekomst en daar past deze expositie uitstekend bij. De foto’s zijn te zien tot eind van dit jaar. Meer info: www.volkenkunde.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×