Dubbel orgelconcert Philip Scriven

volgende week verzorgt organist Philip Scriven twee orgelconcerten voor de zomerserie van Stichting Cathedral Organ. De Director of Music van Lichfield Cathedral, geeft op dinsdag 2 juni een concert in de Hooglandse Kerk. De stukken die hij dan ten gehore brengt, zijn onder meer dé Passacaglia van J.S. Bach, werken van Mendelssohn, Brahms en Alain en het spectaculaire Occasional Trumpet Voluntary van Gowers. Voorafgaand aan dit concert, laat het carillon van het Stadhuis zijn bronzen stem horen, tijdens een bespeling.

Op donderdag 4 juni bespeelt Scriven het fraaie Engelse Forster & Andrews-orgel van Kerkelijk Centrum de Regenboog in de Merenwijk. Uit dit orgel zullen werken van Howells, Franck, Guilmant, Vierne en Messiaen klinken. Beide concerten beginnen om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, inclusief drankjes en het programmablad. Wie beide concerten bezoekt, betaalt voor het laatste 8 euro. Donateurs krijgen korting.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×