Overal in Leiden braken grote takken van bomen. Een enkele boom brak zelfs helemaal doormidden, zoals hier op de Rijn en Schiekade. (Foto: Chris de Waard).

Huis Rijnstraat uitgebrand door blikseminslag

Een huis aan de Rijnstraat is vannacht grotendeels uitgebrand doordat de bliksem was ingeslagen. De brand brak rond 4.45 uur uit. De brandweer moest met groot materieel uitrukken en kreeg hulp uit Leiderdorp en Voorschoten. Doordat er een aantal auto’s in de omgeving in de weg stond, was het moeilijk het brandende huis te bereiken. Rond 06.25 uur was de brandweer de brand meester. Een groot deel van het huis was toen van binnen al verwoest. Het huis ernaast liep flinke rook- en roetschade op. De bewoners van beide huizen zijn in een hotel ondergebracht. Een kind dat rook had ingeademd, moest ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden.

Niet alleen in Leiden veroorzaakte het noodweer gisteravond en vannacht problemen. In de hele regio draaiden de hulpdiensten overuren en moest er extra personeel worden ingezet. De gemeenschappelijke meldkamer van de Veiligheidsregio Hollands Midden, ontving zo’n 400 meldingen. Veel van die meldingen gingen over omgevallen bomen, wateroverlast en blikseminslagen. De A12 en A20 werden enige tijd afgesloten, omdat er omgevallen bomen op de weg lagen. Blikseminslagen veroorzaakten in totaal 15 branden, die door de brandweer werden geblust.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×