ROC zet zich in voor schoolverlaters

Het ROC Leiden gaat zich met behulp van het actieplan “ROC Leiden werkt” inzetten voor schoolverlaters. Het opleidingscentrum wil dat de mbo-leerlingen die dit jaar hun diploma halen, zicht hebben op een alternatief. Dat alternatief kan bestaan uit een scholingstraject, baan of begeleiding. Op die manier hoopt het ROC te voorkomen dat de mbo’ers werkeloos thuis komen te zitten. Het actieplan is gericht op leerlingen tot 27 jaar, die dit jaar hun ROC-beroepsopleiding afronden met een diploma.

Het ROC brengt de plannen van al deze leerlingen in kaart en nodigt degenen die geen toekomstperspectief hebben in de vorm van een baan of opleiding,uit voor een adviesgesprek. Het ROC werkt rond dit actieplan samen met onder andere de gemeente, het UWV en het Werkbedrijf Leiden.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×