'De Romeinen', foto: PR.

Tentoonstelling 'Matilo langs de Limes' vanavond geopend

Vanavond is in het Rijksmuseum van Oudheden de tentoonstelling ‘Matilo langs de Limes’ officieel geopend. Na het welkomstwoord door Wim Weijland, directeur van het museum, was het woord aan wethouder Jan-Jaap de Haan, die aangaf, dat de gemeente Leiden de plek waar vroeger het Romeinse fort lag, om zal toveren tot Archeologisch Park Matilo. Op 3 juli zal de Haan ook het park  feestelijk openen. Gemeentelijk archeoloog Chrystel Brandenburgh lichtte de geschiedenis van Matilo toe en vertelde over de spectaculaire opgravingen, die daar zijn gedaan, zoals het loden vloektablet uit ca. 200 na Christus, dat op de tentoonstelling te bewonderen is. De plannen voor het toekomstige park zijn te zien op de tentoonstelling.

In juli staan er verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma in Park Matilo. Op 3 juli vindt de opening plaats en op 4 juli is er een uitgebreide Romeinse feestdag, compleet met Romeinse spelen, eten, theaterstukken en nog veel meer. Meer info en volledig programma: www.leiden.nl/matilo

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×