Akkoord voor ontwikkeling Kooiplein

Het college heeft afgelopen dinsdag ingestemd met een akkoord op hoofdlijnen voor de ontwikkelingvan het Kooiplein en omgeving. Eerder was er al een stedenbouwkundig plan opgesteld. Dit nieuwe plan kent een aantal voordelen ten opzichte van het oude. Zo komt er een betere aansluiting op de noordzijde van de Willem de Zwijgerlaan, is er meer variatie aan appartementen en eengezingswoningen, en komt er een autoluw winkelplein dat op de Brede School aansluit. Het akkoord bevat op hoofdlijnen onder andere 328 woningen in de koop en vrije sector, 104 woningen in de sociale sector, 851 gebouwde parkeerplaatsen en 5.300 m2 commerciële voorzieningen,

Het akkoord wordt aan de gemeenteraad voorgelegd en moet eind dit jaar leiden tot een uitvoeringsbesluit Kooiplein en een raamovereenkomstmet woningbouwvereniging de Sleutels van Zijl en Vliet en Proper-Stok Groep, die de uitwerking voor hun rekening nemen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×