Met 60 km door de grachten

Een Leidenaar die wel erg trots was op zijn snelle boot, mocht dat vaartuig zondagavond inleveren. De politie had die dag al een aantal meldingen gehad over een boot die op hoge snelheid door de grachten voer en vervelend vaargedrag vertoonde. Rond 22.30 uur traceerden agenten te water het vaartuig en zetten de achtervolging in. Op een bepaald moment constateerden ze dat de boot met 60 km/u door het water van de Oude Vest vloog, hoewel in de grachten een maximum snelheid van 6 km-u geldt. Door de hoge snelheid vlogen de golven aan beide kanten van de gracht over de kant. Bovendien waren de lichten van de boot gedoofd, terwijl het al donker was. Ter hoogte van de Lakenhal minderde de bestuurder vaart, waardoor de agenten hem konden klemvaren. De schipper, een 41-jarige Leidenaar moest mee naar het bureau. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 535 ug/l. Op het water is de limiet 350 ug/l. De man kreeg proces-verbaal en zijn boot is in beslag genomen. Justitie bepaalt wanneer de waterpiraat zijn vaartuig weer terugkrijgt.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×