Twee miljoen voor Slaaghwijk

Het verzoek van de gemeente, Portaal en De Sleutels van Zijl en Vliet is gehonoreerd. de Ministervan Wonen, Wijken en Integratie stelt 2miljoen euro beschikbaar voor de Slaaghwijk. Dit geld is afkomstig uit het Preventiebudget dat het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie gereserveerd heeft voor wijken die geen deel uitmaken van de 40-wijken aanpak, maar wel kampen met vergelijkbareproblemen op het gebied van de leefbaarheid. Wethouder Gerda van den Berg: “Dit is heel goed nieuws voor de inwoners van de Slaaghwijk. Slaaghwijk is een wijk die extra steun verdient. Dit geld betekent een mooie impuls voor de kansrijke projecten die er nu al lopen.”

De 2 miljoen zal onder andere worden ingezet om de werkeloosheid in de Slaaghwijk terug te dringen, een jongerenruimte neer te zetten en schooluitval te beperken. Ook krijgt de projectgroep‘Veilig Opgroeien’ een groter budget om probleemgedrag bij jongeren aan te pakken. Daarnaast zal er geld besteed worden aan de openbare inrichting van de wijk.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×