Foto: archief Sleutelstad

Nationale Straatspeeldag, volop kinderfeest in Leidse wijken

De bewoners van de Os- en Paardenlaan organiseren dit jaar voor de derde keer een straatspeeldag op 10 juni. Op de straatspeeldag staan er onder andere een springkussen en een stormbaan. Voor de allerkleinste is er een zweefmolen. Vorig jaar deden zo’n tweehonderd kinderen mee aan de activiteiten in de Os- en Paardenlaan. De bewoners hopen dat dat aantal dit jaar overtroffen wordt. De dag wordt gesponsord door Portaal, het WOZ-fonds en de gemeente Leiden. De activiteiten duren van 13.00 tot 17.00 uur. Ook andere Leidse straten pakken op 10 juni uit en maken de straat voor één dag autovrij.

Zo organiseert Tuinstad Staalwijk na 7 jaar weer een straatspeeldag in de wijk. Een deel van de Magdalena Moonsstraat wordt die middag voor verkeer afgesloten zodat kinderen van 4 tot 12 jaar, weer veilig op straat kunnen spelen en kunnen genieten van de vele attracties, zoals het grote springkussen of met touwtrekken, voetballen, skippyballen, ringgooien, sjoelen en nog veel meer. Voor de Tuinstad Staalwijk is men nog op zoek naar vrijwilligers om de Straatspeeldag te begeleiden. Aanmelden kan via: a.elali@libertasleiden.nl.

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Straatspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.

Meer info staat op //www.straatspeeldag.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×