Ziekenhuizen geven informatie over huidkanker

Op zaterdag 13 juni 2009 organiseren het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Diaconessenhuis Leiden en het Rijnland Ziekenhuis een informatiemiddag over het voorkomen van huidkanker. Tijdens deze informatiemiddag, die plaatsvindt in het LUMC, worden twee openbare colleges gegeven. De informatiemiddag wordt georganiseerd in het kader van een landelijke campagne ter voorkoming van huidkanker. Iedereen die geïnteresseerd is, kan langskomen voor meer informatie over huidbescherming en huidkanker.

Het eerste college over huidcontrole ‘Moedervlekken, check uw vlekje’ start om 16.00 uur en is van mevrouw prof. dr. Wilma Bergman, hoogleraar Huidziekten in het LUMC. Het tweede college, gegeven door dr. R. van Leeuwen van het Diaconessenhuis Leiden gaat over ‘Huidkanker, vroeg herkennen’ en start om 16.45 uur. Het LUMC, het Diaconessenhuis en het Rijnland Ziekenhuis verzorgen deze middag gezamenlijk.

Huidkanker is uitgegroeid tot de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Maar liefst één op de zes Nederlanders krijgt een vorm van huidkanker. Deze verontrustende cijfers zijn voornamelijk te wijten aan het gebrek aan kennis over huidbescherming en huidcontrole. Daar willen de dermatologen van het LUMC, het Diaconessenhuis en het Rijnland Ziekenhuis graag verandering in brengen.

Nationale campagne
Via een nationale campagne ter voorkoming van huidkanker worden Nederlanders bewust gemaakt van de gevaren van de zon. In 48 Nederlandse ziekenhuizen en klinieken kunnen geïnteresseerden deze maand terecht voor meer informatie. Alle activiteiten zijn na te lezen op www.myskincheck.nl

Locatie: LUMC, Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden, collegezaal 3, 1ste etage, zaterdag 13 juni 2009, 15.30-17.30 uur.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×