Migraine-onderzoeker LUMC wint Spinozapremie

Vandaag heeft prof. dr. Michel Ferrari, hoogleraar Neurologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de prestigieuze Spinozapremie 2009 ontvangen voor zijn jarenlange onderzoek naar de oorzaken en behandeling van migraine. Deze hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap bestaat uit een bedrag van 2,5 miljoen euro, bestemd voor onderzoek en een beeldje. Ferrari: “Dit is een geweldige erkenning voor alle migrainepatiënten in Nederland. Zonder mijn directe collega’s en mijn onderzoeksteam was dit nooit gelukt. Het biedt fantastische nieuwe onderzoeksmogelijkheden om de oorzaak van migraine te ontrafelen en specifieke medicijnen te ontwikkelen.” Ferrari en zijn team deden onder andere de baanbrekende ontdekking, dat diverse genafwijkingen de oorzaak vormen van migraine.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×