Leidse studenten winnen VSBFonds Beurs

Twee vierdejaarsstudenten van de Hogeschool Leiden hebben een VSBFonds Beurs gewonnen. Ze wonnen het geld vanwege hun overtuigende motivatie en het tonen van hun grote maatschappelijke betrokkenheid.Deze beurs stelt studenten in staat na afronding van hun opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder te studeren of onderzoekte doen. De gelukkige winnaars zijn Esther van Egmond en Suzanne Miranda.

Van Egmond studeert Kunstzinnige Therapie en krijgt in totaal 10.000 euro. odra ze haar studie afgerond heeft, gaat ze naar de Roehampton University in Londen, om daar de 2-jarige opleiding master Art Therapy te volgen. “Met de ervaring die ik in Engeland op ga doen, wil ik in de toekomst projecten opzetten waarbijhet welzijn van kwetsbare jongeren binnen de Nederlandse samenleving centraal staat. Kunstzinnige therapie kan hier een belangrijke rol bij spelen”.Miranda die de Pabo Thomas More, volgt, heeft 7.000 euro gewonnen. Zij gaat naar Italië om een 1-jarige master aan de universiteit in Padova te volgen. Tijdensdeze masterstudie leert Suzanne hoe ze kinderen met een lichamelijke beperking kan ondersteunen in het reguliere onderwijs.De beurzen worden vandaag uitgereikt.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×