Negatief zwemadvies Cronesteijn

De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor de waterspeelplaats Cronesteijn. Oorzaak is de aanwezigheid van ziekteverwekkende bacteriën en vissterfte. Het Hoogheemraadschap Rijnland onderzoekt momenteel de oorzaak van de vissterfte. Ziekteverwekkende bacteriën kunnen binnen 12 uur na het zwemmen in dit water gezondheidsklachten veroorzaken zoals maag- en darmklachten, hoofdpijn, koorts en oorontsteking. De provincie adviseert zwemmers die gezondheidsklachten hebben naar een arts te gaan.

Actuele informatie is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl/zwemwater. De zwemwater telefoon (070-441 75 50) is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Vragen kunnen ook per email gesteld worden via zwemwater@pzh.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×